Meny
  Nya bilarBegagnade bilarElbilarErbjudandenTjänstebilPrivatleasingVi köper din bilVerkstadReservdelar & TillbehörAnläggningarKarriär

  Audi Q8 – lyxig SUV med mildhybrid

  Audi Q8, flaggskeppet i Audis sortiment av SUV:ar, kan beskrivas som en crossover lyx-SUV-coupé i mellanformat. Vi talar alltså om en kombination (crossover) av en lyxig 4-dörrars coupé och en stor SUV. Audi Q8:s mått är något lägre och något kortare än Q7, men å andra sidan är Audi Q8 lite bredare än det näst högsta numret i Audis Q-serie. 

  Med den åttkantiga single frame-grillen, stora konturförsedda luftintag, sluttande taklinje bakåt och hjul upp till 22 tums diameter är utseendet på plats helt klart. Mekanisk mittdifferential och Quattro fyrhjulsdrift som standard gör Q8 till en stabil leverantör av offroadkörning. Fyrhjulsstyrning kan fås som tillval, för större flexibilitet i låg fart och bättre stabilitet i hög fart. Särskilt effektivt ihop med den mildhybrida drivlinan (MHEV) som också är standard på Audi Q8.

  Högteknologisk navigering

  Audi Q8 har det nya infotainmentsystemet MMI Navigation Plus som standard – ett knappfritt och mycket lättnavigerat MMI-system med två pekskärmar. Virtual Cockpit är en helt digital instrumentpanel med haptisk och akustisk feedback som gör interaktionen med bilen tydlig och snabb. Systemet kan även styras med naturlig röststyrning, och Audis onlinetjänster uppgraderar ruttplaneringsprocessen med prediktiva funktioner. 

  Andra tillval omfattar personliga kontursäten med inbyggd massagefunktion och ventilation, automatisk luftkonditionering med fyra zoner, luftkvalitetspaketet och många andra godbitar som bidrar till både körglädje och komfort för alla i bilen.

  Intelligent förarassistans från motorvägen in i garaget

  I en Audi Q8 har du som förare kontinuerlig uppbackning av en rad smarta system: en adaptiv farthållare, en effektivitetsassistent, en korsningsassistent samt system för filbytesvarning och kantstensvarning. Över alla assistansfunktioner härskar det centrala förarassistansstyrdonet som har fem radarsensorer, sex kameror, tolv ultraljudssensorer och en laserskanner till sin hjälp. Systemet bygger kontinuerligt upp en differentierad datormodell av omgivningen, som det sedan använder för att kommendera och reglera assistanssystemen. 

  Och assistansen upphör inte förrän bilen står säkert i garaget. Sista biten sköter den fjärrstyrda garagepiloten som styr bilen in i garaget helt automatiskt, men självklart under din nådiga övervakning.

  Innovativ ljusteknik för nytta och nöje

  På Audi Q8 sitter det en laser-LED-driven matrisbelysning både fram och bak – Audis intelligenta, nyskapande ljusteknik som flexibelt och automatiskt kan lysa upp fotgängare ena sekunden och i nästa sekund blända av för att inte störa mötande trafik. Inne i kupén kan alla resenärer njuta av det stämningsfulla konturljuset, och baktill förenar en snygg ljuslist de olika belysningselementen och erbjuder ett ljusspel med förbluffande ljusfunktioner som du styr från myAudi-appen.

  Klimatsmarta och kraftfulla varianter av Audi Q8

  Med Audis fantastiska TFSI e-motor kan du även få din Audi Q8 som laddhybrid. Då har du en crossover lyx-SUV med både en stark V6:a OCH elektrisk räckvidd upp till 45 km (enligt WLTP). Audis mångsidiga laddningsutrustning ger smidig laddning både hemma och längs vägarna. 

  Med sportiga Audi SQ8 har du å andra sidan en extra kraftfull variant av Q8 med en härlig V8 mildhybrid på hela 429 hästkrafter, 8-växlad Triptonic-låda och quattro fyrhjulsdrift – med andra ord en SUV som inte många bilar lämnar bakom sig.

  Så välkommen in till oss och titta på din egen Audi Q8 till bästa pris. Med Audi Connect, Functions on demand, Audi Finansiering, Audi Privatleasing och andra Audi-tjänster har du ett mycket smidigt bilägande som också är hypermodernt och verkligen ligger rätt i tiden.