Meny
  Nya bilarBegagnade bilarElbilarErbjudandenTjänstebilPrivatleasingVi köper din bilVerkstad
  Reservdelar & TillbehörAnläggningarKarriär
  Boka verkstadstidBoka skadebesiktningSkadereparationDäckverkstadGlasverkstad
  Våra servicealternativErbjudanden ServiceDin Bil PrisgarantiMobilitetsgarantiAllt för din Audi

  Glasverkstad

  Vänta inte med att laga din vindruta. Ett stenskott känns inte bara förargligt, det kan även ge dig sämre sikt och försämrad säkerhet.

  Ett stenskott ska lagas så fort som möjligt, för att förhindra att fukt och smuts tränger in och förstör filmen i glaset, eller att sprickan sprids vidare. Att vindrutan spricker mer kan dels bero på temperaturväxlingar, och dels på att rutan utsätts för små vridningar från karossen. Nästan alla stenskott går att laga, men beroende på var skadan sitter kan du av säkerhetsskäl ändå behöva byta ruta.

  För att kunna bibehålla hög säkerhet är det viktigt att vindrutan är av rätt kvalitet och att den är korrekt monterad. Då kan karossen behålla sin stabilitet och vidhäftningen av rutan fortsätter att vara lika stark som när bilen var ny. Moderna bilar är dessutom ofta utrustade med givare och sensorer, till olika assistans- och säkerhetssystem, vilka måste kalibreras om vid byte av vindrutan.

  Det är alltså inte ”bara” en ruta som byts ut, utan många av bilens viktiga funktioner är beroende av vindrutan. Våra anläggningar och specialutbildade servicetekniker garanterar att din bil fortsätter att vara utrustad med originaldelar, även efter ditt verkstadsbesök.

  Stenskott

  • Stenskott upp till den gamla femkronans storlek brukar gå att reparera.
  • Tejpa över stenskottet så fort som möjligt när det har hänt, innan smuts och fukt samlas i skadan och eventuellt förvärrar den. På så sätt underlättar du för en bra lagning. Stenskott i glastak går att laga på samma sätt.
  • Är skadan större än 30 millimeter krävs i regel byte av vindruta.

  Vindrutan måste bytas om:

  • Det är fler än tre stenskott.
  • Stenskottet är mindre än fem centimeter från fönsterkanten.
  • Stenskottet är mitt i förarens synfält.
  • Det har blivit sprickor. 

  För säkerhets skull, boka vår glasexpert

  Ett litet märke på rutan kan vi ofta reparera, hinner den spricka måste den bytas ut. Då har vi rätt delar – och det är viktigt.

  Laga/byta vindruta

  Lär dig mer om vindrutor

  På Allt för din Audi samlar vi inom Din Bil Gruppen en massa information som du som Audiägare har nytta av. Det handlar om allt från våra proffsiga serviceverkstäder till hur du packar din bil smartast eller väljer vinterdäck.

  4 myter om vindrutor
  4 myter om vindrutor
  Det cirkulerar många uppfattningar om hur du ska ta itu med din skadade vindruta. Vi vill därför ta hål på några myter.
  Laga alltid stenskott direkt
  Laga alltid stenskott direkt
  Pang…ett trist och fult stenskott. Tänk smart och fixa skadan direkt – för din säkerhet.
  Byt vindrutetorkare två ggr/år
  Byt vindrutetorkare två ggr/år
  Hundratals kilometer längs vägarna arbetar de flitigt och utsätts för smuts och damm. Många små stenskott och repor sliter också hårt. Byt därför vindrutetorkare ofta.